Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Πεταλιά και ευρώ... στην τσέπη! 5 ακόμα λόγοι για να κινείσαι με ποδήλατο - Αναδημοσίευση από το MBike

Το ποδήλατο αποτελεί τον πιο λογικό τρόπο μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις - μικρές και μεγάλες! Αλλά και τον πιο οικονομικό.
Το ότι το ποδήλατο αποτελεί τον πιο απλό, πρακτικό, οικονομικό και, τελικά, λογικό τρόπο μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις είναι δεδομένο. Το ό,τι μπορεί επίσης να αποτελέσει λύση σε μια σειρά από περίπλοκα προβλήματα - οικονομικά, υγείας, ποιότητας ζωής, προστασίας περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής - είναι επίσης γνωστό.
Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με 5 λόγους για τους οποίους η μετακίνηση με ποδήλατο είναι καλύτερη… για σένα! 'Η καλύτερα, για την τσέπη σου...

Πέντε λόγοι στους οποίους δεν μπορείς να αντισταθείς!1. Κάνεις τεράστια οικονομία!
Όσο δεν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο, τόσα περισσότερα χρήματα σου μένουν στο πορτοφόλι από βενζίνη, φθορά αυτοκινήτου, σέρβις, πιθανότητα κλίσεων, κόστος στάθμευσης. Για κάθε διαδρομή 5 χλμ. που κάνεις με το ποδήλατο, εξοικονομείς τουλάχιστον 5 - 10 ευρώ μόνο από το κόστος της βενζίνης και του parking. Αν προσθέσεις και όλα τα παραπάνω (φθορές και συντήρηση), το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 15 ευρώ ανά διαδρομή. Αξίζει τον κόπο; ΟΧΙ
Μέσο κόστος για 10 διαδρομές το μήνα: -100 ευρώ

2. Γλιτώνεις λεφτά από γυμναστήρια!
Κόβεις τη συνδρομή του γυμναστηρίου και επιλέγεις το ποδήλατο για βελτίωση αεροβική και βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι για ασκήσεις κορμού. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης με τη συστηματική χρήση του ποδηλάτου σου δίνει τη βάση να ασκηθείς καλύτερα στο σπίτι. Άρα γλιτώνεις χρήμα και χρόνο.
Μέσο κόστος συνδρομής το μήνα: -30 ευρώ

3. Γλιτώνεις λεφτά από ποτά και φαγητά!
Είναι γνωστό και λογικό πως, όσο περισσότερο ασκείται κάποιος - ήπια αλλά σε σταθερή βάση - τόσο λιγότερο πίνει και τόσο καλύτερα τρέφεται. Άρα, στην επόμενη έξοδο - φυσικά με το ποδήλατό σου - δεν θα πιεις 2 ποτά αλλά ένα και δε θα πάρεις κι εκείνο το γλυκό μετά το φαγητό που συνηθίζεις. Γιατί, αφού προσπαθείς που προσπαθείς, γιατί να «τσιμπήσεις» αυτές τις έξτρα 300 θερμίδες;
Μέσο κόστος ποτού για 3 ποτά το μήνα: -15 ευρώ
Μέσο κόστος φαγητού για 3 πιάτα το μήνα: -15 ευρώ

4. Σου κάνουν τα περσινά σου ρούχα!
Θυμάσαι εκείνο το παντελόνι που σε στενεύει κι εκείνο το πουκάμισο που με δυσκολία κλείνει; Σου έχουμε καλά νέα: κάνοντας ποδήλατο για μισή ώρα, 3 φορές την εβδομάδα, εύκολα θα χάσεις στο τέλος του μήνα μισό κιλό και θα συνεχίσεις να χάνεις σταθερά (ίσως όχι ένα το μήνα αλλά σίγουρα ένα κάθε δύο μήνες! Άρα, κουμπώσε το παντελόνι!
Και το πιο σημαντικό, είναι βάρος που δεν θα ξαναπάρεις.
Κόστος για ένα ρούχο (που δεν θα πάρεις): 60 ευρώ (Αν εξοικονομήσεις 2 αγορές το χρόνο, δηλαδή 120 ευρώ) μιλάμε για -10 ευρώ το μήνα!

5. Καλύτερη ψυχική διάθεση!
Κάθε φορά που φτάνεις στον προορισμό σου έχοντας ποδηλατήσει, είσαι πιο θετικός, πιο κεφάτος, πιο δημιουργικός. Αποδεδειγμένο! Άρα, η τακτική χρήση του ποδηλάτου στις κοντινές μετακινήσεις βελτιώνει σημαντικά την ψυχική διάθεση και σου επιτρέπει να είσαι πιο παραγωγικός!
Κόστος / μήνα: Ανεκτίμητο!


Υπολογίζοντας τα παραπάνω κόστη που εξοικονομείς, εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις ότι κάνοντας ποδήλατο περίπου 3 φορές την εβδομάδα, για περίπου 5 χιλιόμετρα - δηλαδή κάτι απολύτως εφικτό - μπορεί να εξοικονομήσεις περίπου 170 ευρώ το μήνα! Αν σε αυτό το κόστος προσθέσεις το αυξημένο κόστος που θέλεις για ένα… καλύτερης ποιότητας αποσμητικό (περίπου 20 ευρώ για ένα επώνυμο) το καθαρό κέρδος είναι οπωσδήποτε 150 ευρώ ανά μήνα, δηλαδή 1800 ευρώ το χρόνο! Το σκέφτεσαι ακόμα;

Πηγή: MBike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου