Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κομοτηνή

Πηγή: http://inkomotini.blogspot.gr/


- Την τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας (μάτια γάτας) στην οδό Παναγιώτη Ελλή για προάσπιση της ασφάλειας των διερχομένων μαθητών του Μουσικού Σχολείου.


- Την τοποθέτηση κολωνακίων επί των πεζοδρομίων Γίνεται αμφίδρομη η κυκλοφορία στη Μαραθώνος.

Πλαστικά κολωνάκια κατά μήκος του άξονα της Λεωφόρου Ηρώων, και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από το μάρκετ Τζούρα έως την Αγροτική Τράπεζα, προς αποτροπή των διπλοπαρκαρισμάτων...

Μάλιστα, υπάρχει σκέψη να επεκταθεί το μέτρο έως και το Ηρώο.

Συνολικά, 18 είναι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που καθόρισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε:

- Την κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ και την τοποθέτηση προστατευτικής μπάρας στο πεζοδρόμιο επί της Δημ. Τσετινέ 8 όπου θα λειτουργήσει μουσικό εργαστήριο για παιδιά ΑΜΕΑ.

- Τη δίοδο από την Γεωργίου Παπανδρέου σαν είσοδο και την δίοδο από τον πεζόδρομο σαν έξοδο για την εξυπηρέτηση των οικοπέδων 6 και 7 στην ΖΕΠ Κομοτηνής . Πρό των διόδων δε και επί του οδοστρώματος των οδών να απαγορευθεί η στάση και στάθμευση κάθε οχήματος.

- Την οριοθέτηση και διαγράμμιση τεσσάρων θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ και  απαγόρευση της στάθμευσης βαρέων οχημάτων (λεωφορείων, φορτηγών κτλ) στην οδό όπου είναι η ανατολική είσοδος του Πανθρακικού σταδίου.

- Την αφαίρεση του στεγάστρου σε πρώην στάση της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας που ευρίσκεται επί πεζοδρομίου της οδού Ορφέως  δίπλα στην EUROBANK.

- Την δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ στις οδούς: Ν. Πλαστήρα 2, Φιλαδελφείας 3, Μαρωνείας 20δ.

- Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος προ της διόδου  πρόσβασης σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης στις οδούς Στρατηγού Ιωάννου 26, Στρατηγού Ιωάννου 28, Κεσσάνης 9, Μουσαίου 8, Πάροδου Μάνεση για στάθμευση στην Β. Παύλου 23.

- Την τοποθέτηση αναλάμποντα φανού στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

- Την υποχρεωτική κυκλική πορεία στην πλατεία Στρυμώνα. Οι εισερχόμενοι στην πλατεία θα έχουν προτεραιότητα έναντι των ευρισκομένων σε αυτήν. Στην συμβολή των οδών Πηνειού και Στρυμώνα η προτεραιότητα θα ανήκει σε αυτούς που κινούνται επί της οδού Στρυμώνα.

-Την τοποθέτηση κολωνακίων εμπρός από την καμπίνα-ΚΑΦΑΟ γραμμών VDSL στην συμβολή των οδών Γιάννη Ρίτσου και Κοσμίου προκειμένου να προστατεύεται από την πρόσκρουση οχημάτων.

- Την αμφίδρομη κίνηση στην οδό Μαραθώνος (προσωρινά).

- Την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων άνω των 5 τόνων επί των οδών Κίου, Κερασούντος, Έβρου, Ικονίου, Κουντουριώτου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Εξαιρείται η διέλευση των οχημάτων της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας.
των οδών Κοσμίου και Γιάννη Ρίτσου για προάσπιση της ασφάλειας των διερχομένων μαθητών του 5ου Δ.Σ. Κομοτηνής.

- Τη διαγράμμιση διάβασης πεζών επί της Γεωργίου Παπανδρέου εμπρός από τον 1ο παιδικό σταθμό.

-Την τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στον άξονα της Λεωφόρου Ηρώων.

-Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος προ της αδιεξόδου στην οδό Ηροδότου.

- Τη δημιουργία θέσεων στάσης στην Κοσμίου και στην οδό Δημοκρίτου για το δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ προς Πανεπιστημιούπολη.



- Τον καθορισμό θέσεων φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και εφοδιασμού των καταστημάτων επί των οδών Νικ. Ζωϊδου και Αποστόλου Σούζου. Το σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών συνοδεύεται από σχετικό σκαρίφημα όπου καταγράφονται οι προτεινόμενες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου