Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εκστρατεία Now We Move 2013! Η Ελλάδα λέει ΝΑΙ στη φυσική άσκηση!

                                       

Εκστρατεία NowWeMove 2013  
Η Ελλάδα λέει ΝΑΙ στη φυσική άσκηση!

Μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία κινητοποιεί δεκάδες εθελοντές να διοργανώσουν event και να προωθήσουν δυναμικά τη φυσική άσκηση. Με ένα ξεχωριστό FlashMob σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τη Κυριακή 29/09 ξεκινάει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για την Εβδομάδα Κίνησης (MOVE Week) την κορυφαία εκδήλωση της εκστρατείας, με περισσότερα από 700 δρώμενα σε όλη την Ευρώπη!


Η Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις στη φυσική άσκηση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, μόλις 18% των Ελλήνων ασκείται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, γεγονός που έχεις σοβαρές επιπτώσεις στη φυσική και πνευματική υγεία των πολιτών. Η εκστρατεία NowWeMove, με περισσότερα από 700 διαφορετικά event σε 32 χώρες της Ευρώπης, δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες και στην Ελλάδα να δοκιμάσουν νέους ή εναλλακτικούς τρόπους άσκησης εντελώς δωρεάν και να ανακαλύψουν αυτόν που τους εμπνέει!

Τα ελληνικά events, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν νυχτερινές ποδηλατάδες, ασκήσεις για όλη την οικογένεια, aqua aerobic και γυμναστική στο πάρκο, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη της χώρας κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κίνησης (MOVE Week), η οποία διαρκεί από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013. Στόχος είναι να αναδειχθούν διαφορετικές και προσιτές σε όλους μορφές φυσικής άσκησης που μπορούν να μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα και να βελτιώσουν ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο κάθε πολίτη. Το μήνυμα; Υπάρχει μία μορφή άσκησης για όλους ανεξάρτητα από το πρόγραμμα, την οικονομική ή τη φυσική του κατάσταση!

Βασικό συστατικό της εκστρατείας είναι η συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικούς τομείς. Σύλλογοι αθλητισμού, ΜΚΟ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες ή απλοί πολίτες καλούνται να γίνουν Πράκτορες Κίνησης (Move Agents) και να διοργανώσουν δρώμενα με οδηγό τη φαντασία, το μεράκι και τη δημιουργικότητα.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (ECF) έλαβε επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της εκστρατείας σε κάθε άκρη της Ευρώπης.

Η πόλη της Κομοτηνής συμμετέχει στην εκστρατεία Now We Move μαζί με άλλες πόλεις, όπως τα Τρίκαλα, την Λαμία, την Ζάκυνθος, την Νέα Πεντέλη, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα
Πιο συγκεκριμένα, η ποδηλατική ομάδα On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® έχει εντάξει στην εκστρατεία Now We Move και την Move Week τις εξής δράσεις:

Δευτέρα 7-10-2013 21:00
10ο Critical Mass Ride C.M.R. Οκτωβρίου
Τετάρτη 9-10-2013 17:00
38η Ποδηλατοβόλτα Τετάρτης
Κομοτηνή-Ήφαιστος-Πανεπιστημιούπολη-Μίσχος-Σώστης-Κομοτηνή 26,13χλμ

Παρασκευή 11-10-2013 21:00

                   



Επίσημο site της εκστρατείας:

Official Facebook Page: 
Όλες οι δράσεις στην Ελλάδα: 







      
                                     








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου