Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Είπαν για το ποδήλατο...

Όταν βλέπω έναν ενήλικο πάνω σε ένα ποδήλατο, δεν απελπίζομαι για το μέλλον της ανθρωπότητας.
H.G. Wells


Το ποδήλατο, βεβαίως το ποδήλατο, πάντα θα είναι το όχημα των συγγραφέων και των ποιητών.
Christopher Morley

Σκεφτείτε τα ποδήλατα ως τέχνη που μπορείς να την καβαλήσεις και που μπορεί σχεδόν να σώσει τον κόσμο.
Grant Petersen

Το ποδήλατο είναι το πιο πολιτισμένο μεταφορικό μέσο που ξέρει ο άνθρωπος. Οι άλλες μορφές μετακίνησης γίνονται καθημερινά όλο και πιο εφιαλτικές. Μόνο το ποδήλατο παραμένει αγνό στην καρδιά.
Iris Murdoch The Red and the Green

Όταν ήμουν παιδί προσευχόμουν κάθε βράδυ για ένα καινούργιο ποδήλατο. Μετά συνειδητοποίησα ότι ο Θεός δεν δουλεύει με αυτό τον τρόπο, έτσι έκλεψα ένα και του ζήτησα να με συγχωρέσει.
Emmo Philips

Το ποδήλατο είναι ένα περίεργο όχημα. Ο επιβάτης του είναι και η μηχανή του.
John Howard

Δεν θα ήταν καθόλου περίεργο αν η ιστορία έφτανε στο συμπέρασμα ότι η τελειοποίηση του ποδηλάτου ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του δέκατου ένατου αιώνα.
Ανώνυμος

Το ποδήλατο είναι το πιο αποδοτικό μηχάνημα που κατασκευάστηκε ποτέ: Μετατρέποντας τις θερμίδες σε βενζίνη, το ποδήλατο βγάζει το ισοδύναμο των 3.000 μιλίων στο γαλόνι (1.275 χιλιόμετρα το λίτρο)
Bill Strickland, The Quotable Cyclist

Η μελαγχολία είναι ασύμβατη με την ποδηλασία
James E. Starrs

Οι ποδηλατόδρομοι θα υπάρχουν σε αφθονία στην Ουτοπία.
H.G. Wells

Όταν ο άνθρωπος ανακάλυψε το ποδήλατο έφτασε στην αποκορύφωμα των επιτευγμάτων του. Ήταν ένα μηχάνημα ακριβείας και ισορροπίας για την διευκόλυνση του ανθρώπου. και (αντίθετα από μετέπειτα ανακαλύψεις για την διευκόλυνση του ανθρώπου) όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούσε , τόσο πιο πολύ ερχόταν το σώμα του σε φόρμα. Ήταν, για μια φορά, ένα προϊόν του ανθρώπινου μυαλού που ήταν τελείως ευεργετικό για αυτούς που το χρησιμοποιούσαν και δεν προκαλούσε ζημιά ή ενόχληση στους άλλους. Η πρόοδος έπρεπε να σταματήσει όταν ο άνθρωπος ανακάλυψε το ποδήλατο.
Elizabeth West, Hovel in the Hills

Είμαι τεμπέλης. Αλλά είναι οι τεμπέληδες που επινόησαν τον τροχό και το ποδήλατο γιατί δεν τους άρεσε να περπατάνε και να κουβαλάν πράγματα.
Lech Walesa (1943 - )

Το ποδήλατο είναι το όχημα μιας νέας αντίληψης. Προκαλεί σιωπηλά ένα σύστημα αξιών το οποίο κάνει τα στραβά μάτια στην εξάρτηση, στην σπατάλη, στην ανισότητα της μετακίνησης, και στο καθημερινό μακελειό...
James McGurn

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απλή απόλαυση μιας βόλτας με ποδήλατο.
J.F.Kennedy

Όταν τα πνεύματα είναι πεσμένα, όταν η μέρα φαίνεται μαύρη, όταν η δουλειά γίνεται μονότονη, όταν νοιώθεις ότι δεν αξίζει να ελπίζεις, απλά καβάλα ένα ποδήλατο και βγες έξω και κατηφόρισε γρήγορα το δρόμο, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα εκτός από τη βόλτα σου.
Arthur Conan Doyle

Για παράδειγμα, το ποδήλατο είναι το πιο αποδοτικό μηχάνημα που φτιάχτηκε ποτέ, μετατρέποντας τις θερμίδες σε βενζίνη το ποδήλατο βγάζει τρείς χιλιάδες μίλια στο γαλόνι. (1275 χλμ το λίτρο)
Bill Strickland, The Quotable Cyclist




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου