Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Έπιπλα από μεταχειρισμένα ποδήλατα

Η συλλογή επίπλων Hommage au velo αποτελείται από την ενσωμάτωση εξαρτημάτων μεταχειρισμένων ποδηλάτων σε μοντέρνα μικροέπιπλα. 


Εμπνευστής αυτής της ιδιαίτερης ιδέας είναι ο interior designer Sebastian Donath. Πλαίσια, τιμόνια, σέλλες κ.α αφού τελειώσει για αυτά ο πρώτος κύκλος ζωής τους, χρησιμεύουν πλέον σαν βασικά εξαρτήματα σε έπιπλα καθημερινής χρήσης.

Ένα παλιό τιμόνι ποδηλάτου μπορεί κάλλιστα να γίνει πόδι για ένα βοηθητικό τραπέζι, ενώ μία σέλα μπορεί και αυτή να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό στοιχείο σε μία κρεμάστρα ρούχων. 

Η χρήση των εξαρτημάτων γίνεται σοφά και πολύ προσεκτικά με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη των αντικειμένων. Στην ουσία πρόκειται για πρωτότυπα χειροποίητα αντικείμενα, καθώς κάθε εξάρτημα που χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό είναι μοναδικό.

Άξιο σχολιασμού είναι πως ο σχεδιαστής έχει εκφράσει την επιθυμία του, η παραγωγή των συγκεκριμένων επίπλων, να γίνεται αποκλειστικά από ανθρώπους με ψυχολογικά και κινητικά προβλήματα, δίνοντας έτσι μία πιο ανθρωπιστική αξία στα αντικείμενά του.

Πηγή: didee.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου