Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Τελικά πόσο αγαπάμε το ποδήλατο το χειμώνα;

Οι On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® γράφουν στο mbike.gr


Από μικρά παιδιά έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο μόνο όταν έχει καλό καιρό, ζέστη και ήλιο.


Τι γίνεται όμως όταν έρχεται ο χειμώνας; Γιατί να μένει το ποδήλατό μας στην αποθήκη και να σκουριάζει όχι μόνο αυτό αλλά και εμείς οι ίδιοι;
Και πως είναι δυνατόν οι κάτοικοι βόρειων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πιο βαρύ χειμώνα από την Ελλάδα να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ακόμα και με χιόνια; Όλα αυτά τα ερωτήματα κάνουν πολλούς να απαντάνε ότι τελικά δεν αγαπάμε πραγματικά το ποδήλατο.
Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο οι αστικοί ποδηλάτες «πλημμυρίζουν» τους δρόμους της πόλης, όλοι μετακινούνται με τα ποδήλατά τους αφού ο καιρός τους ευνοεί. Το χειμώνα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ναι μεν τα τελευταία χρόνια τα ποδήλατα έχουν πολλαπλασιαστεί ακόμα και το χειμώνα όμως οι περισσότεροι φοβούνται το κρύο και έτσι προτιμάνε να κλειδώνουν τα ποδήλατά τους μέχρι να έρθουν ξανά τα χελιδόνια!
Πως γίνεται όμως να αφήνεις κάτι που αγαπάς για κάποιους μήνες; Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούμε στους δρόμους λόγω κρύου. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε το χειμώνα για να κάνουμε ποδήλατο;  Το βασικό είναι να ντυνόμαστε σωστά και ζεστά! Διότι άμα ντυνόμαστε σωστά και κάνουμε ποδήλατο, δεν κρυώνουμε και παράλληλα γυμναζόμαστε διότι όταν κινούμαστε ζεσταινόμαστε.
Μεγάλη προσοχή όμως στους δρόμους όταν βρέχει και όταν έχει υγρασία γιατί γλιστράει κάτω και είναι επικίνδυνο. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι. Γι αυτό ας αφήσουμε τις δικαιολογίες περί κρύου και ας συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο όλες τις εποχές. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε καλό είναι να βρίσκουμε εναλλακτικούς και οικονομικούς τρόπους μετακίνησης. Γιατί το ποδήλατο όπως και να το κάνουμε, χειμώνα – καλοκαίρι,  φέρνει το χαμόγελο στα χείλι μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου