Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Δράσεις της ποδηλατικής ομάδας On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® για την εβδομάδα 21-27/7/2014

Δράσεις της ποδηλατικής ομάδας On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® για την εβδομάδα 21-27/7/2014: Α) Βραδινή Ποδηλατοβόλτα στην Ξάνθη με το αστικό τμήμα του Πήγασου Β) 58ο Free(i)day On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής®.

Τετάρτη 23-7-2014

Βραδινή Ποδηλατοβόλτα στην Ξάνθη με το αστικό τμήμα του Πήγασου


Αυτή την Τετάρτη οι On Bikes πάνε στην Ξάνθη! Συμμετέχουμε στην βραδινή ποδηλατοβόλτα που γίνεται κάθε Τετάρτη στην Ξάνθη!

Θα συγκεντρωθούμε στις 7:45μ.μ στο δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στο Ίδρυμα Παπανικολάου για να φορτώσουμε τα ποδήλατα στα αυτοκίνητα κι από εκεί στις 8:00μ.μ οδικώς θα πάμε στην Ξάνθη. Η βόλτα ξεκινάει στις 9:30μ.μ κι υπολογίζουμε να είμαστε πίσω γύρω στις 11:00μ.μ-11:30μ.μ

Για συμμετοχή:

Θα έχουμε 3 αυτοκίνητα με 3 σχάρες των 3 ποδηλάτων η κάθε μία! Όποιος επιθυμεί να έρθει να μας ενημερώσει με e-mail στο onbikes.komotini@gmail.com ή στο facebook! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! Όποιος επιθυμεί να έρθει με δικό του μέσο επίσης να είναι στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης την ίδια ώρα


Παρασκευή 25-7-2014

58ο Free(i)day On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής®

Το Free(i)day ξεκίνησε με αρκετό αυθορμητισμό το 2009 στην Αθήνα κι από τότε αποτελεί θεσμό! Με σύνθημα «Φόρτσα» το πετάλι» η ποδηλοτοπορεία της Παρασκευής φωνάζει: «Υπάρχουν και οι ποδηλάτες στην πόλη!». Νέοι, φοιτητές, ζευγάρια, παρέες, άνθρωποι όλων των ηλικιών με χαμόγελα, μοντέρνα ποδήλατα, mountain bikes συμμετέχουν κάθε Παρασκευή στη γιορτή του Free(i)day!
Μια γιορτή που σημασία έχει μόνο η βόλτα! Οι ποδηλάτες με σχετικά χαλαρό ρυθμό βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, οπότε δεν μπορείς να μην πιάσεις κουβέντα! Όλα γυρίζουν γύρω από το ποδήλατο και τη διασκέδαση. Μέσα από το Free(i)day βλέπεις την πόλη μέσα από το ποδήλατο. Στη βόλτα του Free(i)day δεν υπάρχουν αρχηγοί, αλλά όλοι είναι υπεύθυνοι του εαυτού τους. Αρκεί να έχετε στην κατοχή σας ένα ποδήλατο, φώτα, να είστε άνω των 18 ετών και να λειτουργείτε ομαδικά.
Ποδηλατούμε στην δεξιά πλευρά και φροντίζουμε όσο γίνεται να μην κλείνουμε τους δρόμους. Έχουμε καλή συμπεριφορά μεταξύ μας, αλλά και προς οδηγούς Ι.Χ., δικύκλων, πεζούς. Μακριά βέβαια από σφήνες και σούζες!
Κάθε Παρασκευή λοιπόν στις 21:00 σας περιμένουμε στο κεντρικότερο σημείο, στο συντριβάνι, για μια ποδηλατική βόλτα εντός πόλης.
Στόχος είναι να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε όσο περισσότερους πολίτες και να δημιουργηθεί μια μάζα ποδηλατών που θα βγαίνει κάθε βδομάδα για βόλτα στην πόλη οργανωμένα

Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Ειρήνης-Συντριβάνι
Ώρα Συγκέντρωσης: 9:15μ.μ
Ώρα Αναχώρησης: 9:30μ.μ

-Infos:
-Να έχετε μαζί σας κράνος, φώτα, φωσφορούχο γιλέκο (όσοι έχουν) και φυσικά να είστε ντυμένοι ανάλογα με τον καιρό

- Στην ποδηλατοβόλτα καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του αλλά και τον συνποδηλάτη του
- Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας με ασφάλεια για όλους.
- Στους δρόμους κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα, ώστε να μην κόβουμε την κίνηση.
- Ασφαλίζουμε διασταυρώσεις και καθέτους δρόμους.
- Δεν αφήνουμε κενά.
- Είμαστε ποδηλατοπαρέα με ομαδικό πνεύμα και όχι μονάδες και γι αυτό δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν πίσω αν του δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
-Και μην ξεχνάτε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου