Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Δράσεις της ποδηλατικής ομάδας On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® για την εβδομάδα 21-27/9/2015

Δράσεις της ποδηλατικής ομάδας On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® για την εβδομάδα 21-27/9/2015: 
A)Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο 2015 
Β) 100η Ποδηλατοβόλτα On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® 
Γ3o Skirt Ride On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής®.Τρίτη 22-9-2015 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Επιλέγω. Αλλάζω. Συνδυάζω
Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» , το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, οι On Bikes Κομοτηνής και ο Σύλλογος Αδιόριστων Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής (ΣΑΕΦΑ) N.Ροδόπης, με την υποστήριξη της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. του Δήμου Κομοτηνής, θα πραγματοποιήσουν ποικίλες δράσεις κάνοντας πράξη το φετινό μότο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας «Επιλέγω.Αλλάζω.Συνδυάζω.» 
Σκοπός των δράσεων, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους μέσα στην πόλη (ποδήλατο, βάδισμα, μέσα μαζικής μεταφοράς), και ο συνδυασμός αυτών όπου χρειάζεται, καθώς και η ενθάρρυνσή τους, σε ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Αν αλλάξουνε συμπεριφορά, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, θα βοηθήσουμε την πόλη μας να γίνει περισσότερο καθαρή, ήσυχη, ασφαλέστερη, λιγότερο συνωστισμένη και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 18:00-21:00 και θα περιλαμβάνουν:
18:00-19:00: Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
Αθλητισμός και διασκέδαση: Το γαϊτανάκι της χαράς, της μουσικής και του ρυθμού
Mini Soccer, Street τένις , δημιουργικό εργαστήρι «Διακοσμώ το ποδήλατό μου» 
19:00-20:00: KEΠ Δήμου Κομοτηνής (εκκίνηση)
Πεζοπορία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης
20:00-21:00 Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής (εκκίνηση)
Ποδηλατοδρομία για την προώθηση και τη σωστή χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη 
Η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο καθιερώθηκε το 2000 ως πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χρησίμευσε ως ευκαιρία για να δείξουν οι πόλεις πώς τις αφορούν τα περιβαλλοντικά θέματα. Για μια ημέρα, δηλ. στις 22 Σεπτεμβρίου, οι τοπικές αρχές παρουσίασαν τα αστικά τους κέντρα κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα, περιορίζοντας την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων, ενθαρρύνοντας τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι επιλογές του τρόπου μετακίνησης των ανθρώπων. Περισσότερες από 400 τοπικές αρχές από 23 χώρες έλαβαν μέρος ήδη από την πρώτη χρονιά. Η ευαισθητοποίηση για την πρωτοβουλία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, με πάνω από το 80 % των ερωτηθέντων να εκφράζουν την υποστήριξή τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι επίσης, αναγνωρίζουν την αξία της εκστρατείας στην επισήμανση της υπερβολικής χρήσης των αυτοκινήτων στις πόλεις.


Τετάρτη 23-9-2015


100η Ποδηλατοβόλτα On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής®

Διαδρομή:  Κομοτηνή -Σύμβολα- Φωλιά -Δύμη-Αγίασμα-Θάμνα-Κομοτηνή

Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Ειρήνης-Συντριβάνι
Ώρα Συγκέντρωσης: 5:15μ.μ
Ώρα Αναχώρησης: 5:30μ.μ

Μετά την βόλτα θα γιορτάσουμε την επετειακή μας 100η ποδηλατοβόλτα με τούρτα και καφέ 


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ


Infos:
-Να έχετε μαζί σας νερό, κράνος, φώτα, καμιά σαμπρέλα για το ποδήλατο σας και φυσικά να είστε ντυμένοι ανάλογα με τον καιρό
- Στην ποδηλατοβόλτα καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του αλλά και τον συνποδηλάτη του
- Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας με ασφάλεια για όλους.
- Στους δρόμους κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα, ώστε να μην κόβουμε την κίνηση.
- Δεν αφήνουμε κενά.
- Παρακαλούνται οι πιο αρχάριοι να μένουν στις μπροστινές σειρές.
- Είμαστε ποδηλατοπαρέα με ομαδικό πνεύμα και όχι μονάδες και γι αυτό δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν πίσω αν του δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

-Και μην ξεχνάτε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!


Παρασκευή 25-9-2015

3o Skirt Ride On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής®

Ώρα Συγκέντρωσης: 9:15μ.μ

Ώρα Αναχώρησης: 9:30μ.μSkirt Ride! Μια ποδηλατοβόλτα μόνο για -κομψά- κορίτσια και κυρίες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2015, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. 

Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, αλλά με συγκεκριμένου θεματικό ντύσιμο, φορώντας την πιο στιλάτη φούστα, το πιο όμορφο και άνετο φόρεμά τους ή ακόμα και τις γόβες τους, θα ξεκινήσουν τις ορθοπεταλιές στους δρόμους της πόλης, στα πλαίσια του 3ου Skirt Ride. 
Οι κομψές κυρίες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν μια διαφορετική βόλτα στο εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής, αποδεικνύοντας πως μπορείς να απολαύσεις το ποδήλατό σου στην πόλη ή να το χρησιμοποιήσεις ως μέσο μετακίνησης ακόμα και με τα κανονικά, καθημερινά ή κομψά σου ρούχα. 
Το Skirt Ride φέτος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας και θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου