Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σχεδιάστε online το δικό σας ποδήλατο!

Η Σουηδική εταιρεία Bike By Me προωθεί τα προϊόντα της με μια πρωτότυπη ιδέα, απλά επισκεφτείτε το site της και σχεδιάστε online το δικό σας ποδήλατο. 


Η εταιρεία στοχεύει στο να προσελκύσει πελάτες που δεν τους αρέσει ο σχεδιασμός μιας “κονσερβοποιημένης” μαζικής παραγωγής, αλλά θέλουν να παρέμβουν σχεδιαστικά, δημιουργώντας εν τέλει το δικό τους μοναδικό ποδήλατο. Η διαδικασία γίνεται on line και η παράδοση των ποδηλάτων σε λίγες μόνο μέρες. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει πως εφόσον κατοικούμε σε ευρωπαϊκό έδαφος, μπορούμε να παραλάβουμε το δικό μας ποδήλατο σε μόνο 5 εργάσιμες μέρες από την παραγγελία. 

Στην πραγματικότητα, οι επεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας είναι μόνο χρωματικές, κατά τα άλλα ο τύπος του ποδηλάτου είναι fix gear. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι επιλογές που έχουμε μέχρι τη τελική διαμόρφωση είναι απεριόριστες, δεδομένου πως μπορούμε να επέμβουμε μέχρι και στο χρώμα της αλυσίδας. Η μηχανικές επεμβάσεις που έχουμε στη διάθεσή μας περιορίζονται μόνο στην επιλογή μεγέθους, ανάλογα πάντα με το ύψος του αναβάτη. 

Η προσαρμογή ή εξατομίκευση των προϊόντων με βάση τις προτιμήσεις του καταναλωτή, είναι μια τάση του σύγχρονου μάρκετινγκ. Με τη βοήθεια της ευελιξίας στις μεθόδους παραγωγής, γίνεται ολοένα και πιο εφικτό να δημιουργηθούν μοναδικά αντικείμενα επί παραγγελία και σε ελάχιστο χρόνο. Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλλον το έχει επιτεύξει με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: didee.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου