Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δράσεις της ποδηλατικής ομάδας On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® για την εβδομάδα 7-13/9/2015

Δράσεις της ποδηλατικής ομάδας On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® για την εβδομάδα 7-13/9/2015A) 26o Critcal Mass Ride (C.M.R.Σεπτεμβρίου) On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® Β) 98η Ποδηλατοβόλτα On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής® ΓDancing Ride από τον Alma Libre και τους On Bikes - Ποδηλάτες Κομοτηνής.

Δευτέρα 7-9-2015

26o Critcal Mass Ride (C.M.R.Σεπτεμβρίου) On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής®

Το Critical Mass Ride (CMR) ή Κρίσιμη Μάζα -στα ελληνικά- αποτελεί θεσμό στο εξωτερικό, αλλά και στην Αθήνα, όπου διοργανώνεται επίσης την ίδια ώρα και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα.

Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα. Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους! Το CMR δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει. Το Critical Mass Ride είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο, αλλά όχι η στέρησή του στους άλλους!

Δευτέρα 7.9.2015
Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Ειρήνης-Συντριβάνι
Ώρα Συγκέντρωσης:9:00μ.μ
Ώρα Αναχώρησης: 9:15μ.μ

-Να έχετε μαζί σας κράνος, φώτα, φωσφορούχο γιλέκο (όσοι έχουν) και φυσικά να είστε ντυμένοι ανάλογα με τον καιρό
-Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του αλλά και τον συνποδηλάτη του
-Και μην ξεχνάτε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!

Τι κάνουμε:
Να μιλάμε και να ενημερώνουμε οδηγούς, πεζούς, περαστικούς και γενικά όποιον ρωτάει "τι γίνεται" για το Critical Mass Ride. Κάνουμε το ride για να φαινόμαστε!
Να προσκαλούμε ανθρώπους να έρθουν μαζί μας την επόμενη φορά.
Να αφήνουμε τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη, εκτός κι αν πρόκειται για δρόμο με μόνο μία λωρίδα.
Να βοηθάμε τα αυτοκίνητα που έχουν μπλεχτεί ανάμεσά μας να βγουν έξω.
Να σταματάτε συχνά αν είστε μπροστά, δεν έχει σημασία πόσο σιγά νομίζετε ότι πηγαίνετε, πίσω σας ανοίγουν κενά.
Σε φανάρια να περιμένουμε πίσω από τυχόν αυτοκίνητα. Δεν μπορούν όλοι να χωθούν ανάμεσα, κάποιοι θα μείνουν πίσω και θα σπάσει το γκρουπ.
Να σταματάμε στα κόκκινα φανάρια και ειδικά όταν είστε μπροστά, για να επιτρέπετε στους υπόλοιπους να μαζευτούν από πίσω.
Αν ένα φανάρι ανάψει κόκκινο την ώρα που διασχίζουμε την διασταύρωση, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε πυκνά για να μένουμε όλοι μαζί και να είναι ασφαλές για όλους.
Να γεμίζουμε τα κενά, το Critical Mass Ride βασίζεται στην πυκνότητα των ποδηλάτων για να εκτοπίσει τα αυτοκίνητα.
Αν κάποιος είναι μπροστά και ορίζει τη διαδρομή, να λαμβάνει υπ' όψιν του τις δυνάμεις όλων, τις τυχών ανηφόρες, και τα αριστερά ανοίγματα στους δρόμους.
Θυμηθείτε ότι η διασκέδαση και η φιλικότητα είναι πιο ανατρεπτικά από την οργή και την κατηγορία.

Τι ΔΕΝ κάνουμε:
Να μην κάνουμε επικίνδυνα κόλπα που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα ή εντάσεις.
Να μην τρέχουμε μπροστά για να κλείσουμε την κάθετη κίνηση πριν φτάσει εκεί το Critical Mass Ride.
Να μην οδηγούμε στο αντίθετο ρεύμα.
Να μην αρχίζουμε καυγάδες με τους οδηγούς, ακόμα (ειδικότερα) κι αν ψάχνονται για αυτό.
Να μην ξεχνάμε να χαμογελάμε και να χαιρετάμε και να μιλάμε σε αγνώστους!

Μην φαντάζεστε ότι είμαστε ηθικά ανώτεροι απλώς και μόνο επειδή είμαστε πάνω σε ένα ποδήλατο (μπορεί να βρεθούμε σε ένα αμάξι σχετικά σύντομα).
Τετάρτη 2-9-201598η Ποδηλατοβόλτα On Bikes!-Ποδηλάτες Κομοτηνής®Διαδρομή: Κομοτηνή-Ροδίτης-Θρυλόριο - Φύλακας–Καλλιθέα-Ίσαλος-Κόσμιο-Κομοτηνή 
Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Ειρήνης-Συντριβάνι
Ώρα Συγκέντρωσης: 5:15μ.μ
Ώρα Αναχώρησης: 5:30μ.μ


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ


Infos:
-Να έχετε μαζί σας νερό, κράνος, φώτα, καμιά σαμπρέλα για το ποδήλατο σας και φυσικά να είστε ντυμένοι ανάλογα με τον καιρό
- Στην ποδηλατοβόλτα καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του αλλά και τον συνποδηλάτη του
- Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας με ασφάλεια για όλους.
- Στους δρόμους κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα, ώστε να μην κόβουμε την κίνηση.
- Δεν αφήνουμε κενά.
- Παρακαλούνται οι πιο αρχάριοι να μένουν στις μπροστινές σειρές.
- Είμαστε ποδηλατοπαρέα με ομαδικό πνεύμα και όχι μονάδες και γι αυτό δεν αφήνουμε ποτέ κανέναν πίσω αν του δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

-Και μην ξεχνάτε ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!

Παρασκευή 11-9-2015

 Dancing Ride από τον Alma Libre και τους On Bikes - Ποδηλάτες Κομοτηνής

Ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Alma Libre και οι On Bikes - Ποδηλάτες Κομοτηνής σας προσκαλούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μια αλλιώτικη ποδηλατοβόλτα. 


Ποδηλατούμε την πόλη, χορεύουμε σε τρία σημεία της (Πλατεία Καραισκάκη, Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη,Σιδηροδρομικός Σταθμός) και προωθούμε την πρόληψη του καρκίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα νομού Ροδόπης), μέλη της οποίας θα βρίσκονται στην εκκίνηση για να στολίσουν τα ποδήλατα μας με τα μπαλονάκια τους, καθώς και σε όλα τα σημεία που θα σταματήσουμε για να ενημερώνουν το κοινό για τις μεθόδους πρόληψης και άλλες δράσεις τους . Επίσης κατά την στάση μας στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη θα μας περιμένουν τα μέλη του Συλλόγου Συνοικίας Ρέμβης ,όπου θα μας δροσίσουν με τη σπιτική βυσσινάδα τους. Ελάτε λοιπόν να συμβάλουμε όλοι μαζί σε ένα τόσο καλό σκοπό, μεταδίδοντας σε όλους το κέφι και την ενέργεια μας!


Ετοιμάστε τα ποδήλατα σας και μη λείψει κανείς!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου