Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Οι On Bikes γράφουν στο blog του MBike για τις Βερολινέζικες ποδηλατοβόλτες!



Όταν κάποιος αγαπάει τα ταξίδια και τα ποδήλατα τότε μόλις προσγειωθεί στο Βερολίνο θα καταλάβει ότι θα περάσει υπέροχες διακοπές.

Το Βερολίνο αγαπάει το ποδήλατο και σέβεται τους ποδηλάτες. Με το που φτάσει κάποιος στην πρωτεύουσα της Γερμανίας μπορεί να νοικιάσει ένα ποδήλατο και να αρχίσει να εξερευνά την πόλη. Ποδήλατα μπορείς να νοικιάσεις από παντού και πάντα. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, 10€ για όλη την ημέρα και το κυριότερο είναι ότι τα ποδήλατα είναι σε άριστη κατάσταση και διαθέτουν και φώτα αλλά και κλάξον.
Ποδηλατόδρομοι υπάρχουν σε κάθε σημείο της πόλης. Από το πιο κεντρικό μέχρι το πιο απομακρυσμένο μέρος. Υπάρχουν στην άσφαλτο, το πεζοδρόμιο παντού. Θα ποδηλατείς σε κεντρικούς δρόμους αλλά δεν θα νιώσεις τον παραμικρό κίνδυνο και θα ακούσεις καμία διαμαρτυρία από κάποιον οδηγό. Όπως και στα πεζοδρόμια ο κόσμος δεν θα περπατάει πάνω στο κόκκινο σημείο όπου είναι ο ποδηλατόδρομος. Και όταν ακούσει κουδουνάκι ποδηλάτου απλά θα κάνει λίγο στην άκρη.
Τα ποδήλατα μπαίνουν σε κάθε τρένο, τραμ και λεωφορείο και μάλιστα έχουν και ειδικούς χώρους για τα ποδήλατα.
Στο Βερολίνο μπορείς να κλειδώσεις το ποδήλατό σου σε οποιοδήποτε χώρο. Έξω από κάθε μουσείο, σταθμό και πολυκατοικία υπάρχει ειδικό παρκινγκ για τα ποδήλατα.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα στο Βερολίνο μπορείς να κάνεις ποδήλατο μέσα στα πάρκα. Υπάρχουν πάρα πολλά πάρκα και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου ο κόσμος περνάει την ώρα του σε αυτά είτε κάνοντας γυμναστική, είτε διαβάζοντας, είτε χαλαρώνοντας.
Όταν κάνεις ποδήλατο ανακαλύπτεις την πόλη. Ξεκινάς από τον ζωολογικό κήπο, φτάνεις στο Tiergarten κάνοντας μια βόλτα στο καταπράσινο πάρκο με τα πολλά κανάλια και φτάνεις στην Potsdamer Platz κάνοντας τα ψώνια σου στα διάφορα mall που υπάρχουν. Από εκεί φτάνεις στο Γερμανικό Κοινοβούλιο και την Πύλη του Βρανδεμβούργου. Στο πιο γνωστό μνημείο του Βερολίνου όπου θα δεις και τα τουριστικά ποδηλατικά ταξί να σε περιμένουν να σε ξεναγήσουν στην πόλη. Συνεχίζεις με το ποδήλατο και βλέπεις τον Καθεδρικό Ναό και από πίσω το Νησί των Μουσείων. Και όταν κουραστείς κάνεις μια στάση για να απολαύσεις μια βερολινέζικη μπύρα δίπλα στον ποταμό Spree και συνεχίζεις για την πολυσύχναστη Alexanderplatz όπου θα δεις και τον γνωστό πύργο της τηλεόρασης αλλά και πολλούς τουρίστες αφού είναι από το πιο κεντρικό σημείο του Βερολίνου.
Και αφού κάνεις μια στάση για να απολαύσεις τα γευστικά currywurst συνεχίζεις για να δεις το ιστορικό τείχος του Βερολίνου. Και άμα είναι Κυριακή κάνεις και μια βόλτα στο καθιερωμένο Κυριακάτικο παζάρι όπου θα βρεις τα πάντα και ξαφνικά θα βρεθείς σε ένα μεγάλο πάρτυ αφού υπάρχουν μουσικές από όλο τον κόσμο!
Και όσο συνεχίζεις το ποδήλατο τόσο ανακαλύπτεις την πόλη. Μια πόλη που ποτέ δεν κοιμάται. Μια πόλη που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια. Μια πόλη που όλοι ονειρευόμαστε να ζούσαμε.
Υ.Γ. Και κάποια χιλιόμετρα μακριά από το Βερολίνο στην Κομοτηνή συνεχίζουμε να παίρνουμε το αυτοκίνητό μας για μια απόσταση λίγων μέτρων και να κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη.

Πηγή: MBike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου